Knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat heel geschikt is voor een terras. Het scherm zorgt ervoor dat u heerlijk in de schaduw kunt zitten. Lees hier meer over de voordelen van een knikarmscherm.

Knikarmscherm
Een knikarmscherm is een zonnescherm voor een terras. Het knikarm zonnescherm wordt met twee armen, die recht vooruit knikken, uitgerold. Door dit grote doekoppervlak is de constructie van het scherm zwaar. Het is dus belangrijk dat een knikarmscherm stevig en met voldoende bevestigingspunten aan de gevel wordt gemonteerd.

Bescherming tegen felle zon
Wilt u op uw terras lekker in de schaduw zitten, dan is een knikarmscherm de ideale oplossing. Door de sterke constructie van het scherm, kan het doek tot meters uit de gevel uitgezet worden en voor veel schaduw op uw terras zorgen. Het scherm biedt een goede bescherming tegen zonlicht en bijbehorende warmte. Zo heeft u geen last van brandende zon en kunt u toch heerlijk buiten zitten.

Altijd voldoende schaduw
Een knikarmscherm zorgt op elk formaat terras voor voldoende schaduw. De hoek van een knikarmscherm is namelijk instelbaar. Dat betekent dat u het scherm, naarmate de zon lager komt te staan, schuiner kunt zetten. Door de hoek schuiner in te stellen, kan de zon er niet onderdoor schijnen en houdt u schaduw op uw terras.

Vrije doorloop
Het grote voordeel van een knikarmscherm is dat u er makkelijk onderdoor kunt lopen. Dit wordt ook wel de vrije doorloop genoemd. De armen van een knikarmscherm blijven namelijk vlak onder het schermdoek zitten. Met een knikarm scherm houdt u dus veel bewegingsvrijheid op uw terras.