Rolgordijnen

Rolgordijnen passen in elk huis en zijn erg populair. De populariteit komt doordat de rolgordijnen functioneel, veelzijdig en voordelig zijn.

Rolgordijn
Een rolgordijn hangt aan de binnenkant van uw raam en kunt u eenvoudig naar boven en naar beneden rollen. Rolgordijnen werden vroeger gemaakt van katoen, maar tegenwoordig worden de gordijnen meestal gemaakt van polyester. Polyester is een vormvast materiaal en is minder gevoelig voor krimpen dan katoen. Rolgordijnen zijn erg functioneel. Zo verminderen de gordijnen de inkijk en houden ze het zonlicht tegen. Hierdoor blijft de temperatuur in huis aangenaam.

Raamdecoratie
De rolgordijn heeft, naast een zonwerende, ook een decoratieve functie. Rolgordijnen hebben van nature een strak uiterlijk, maar u kunt hiermee spelen door bijvoorbeeld te kiezen voor een sierlijke afwerking. Een variant op rolgordijnen zijn duo-rolgordijnen. Duo-rolgordijnen hebben een unieke uitstraling. Dit komt door de horizontale banen in het gordijn die wisselend open en gesloten zijn. Met deze banen kunt u zelf het lichtinval bepalen, waardoor u kunt zorgen voor een sfeervolle uitstraling in huis.

Veelzijdig
Een groot voordeel van rolgordijnen is dat ze veelzijdig zijn. Rolgordijnen kunt u goed laten aansluiten op elk interieur en in elke kamer. Dit komt door de vele mogelijkheden die de gordijnen bieden. Zo zijn de gordijnen in bijna alle kleuren verkrijgbaar en kunt u ook zelf de transparantie van het gordijn bepalen. Kies bijvoorbeeld voor verduisterende rolgordijnen in de slaapkamer en voor transparante of lichtdoorlatende gordijnen in de woonkamer. U kunt ook rolgordijnen in uw badkamer laten plaatsen. Kies dan voor vochtbestendige rolgordijnen.

Gemak
De meeste rolgordijnen worden bediend door middel van een kralenketting aan de zijkant van het gordijn. U kunt zelfs rolgordijnen met elektrische bediening laten plaatsen. U kunt het gordijn dan openen en sluiten met een afstandsbediening, wat zorgt voor nog meer gemak.